Vevkurs - bordvev, oktober 15. - 16.

Vevkurs - bordvev, oktober 15. - 16.
FULLT
Vevkurs - bordvev, oktober 15. - 16.
  • Lagerstatus: FULLT
  • Varenummer: 100166
Kr.3.900,-
Ekskl. mva: Kr.3.900,-

15. - 16. oktober 2022 - (lørdag+søndag 10:00–16:00)

Har du lyst til å begynne å veve, men vet ikke helt hvor du skal begynne? Vi hjelper deg i gang!

På dette kurset setter du opp renning til en prøve som du får utforske. Du får renne renning, tre sveipekam, sveipe renninga på veven, hovle, tre vevskjea, knyte fram, veve, klippe ned og knyte eller tvinne frynser. Innimellom blir det tid til litt vevteori, og vi veileder og svarer på spørsmål hele veien. Det blir altså en innholdsrik helg.

Tóve Skolseg og Eirik Bruvik er tekstilkunstnere av yrke, med veving som spesialitet. De er med andre ord godt kvalifiserte til å svare på de fleste vevrelaterte spørsmål.

Hva er en bordvev?

En bordvev er en type skaftvev, som står på et stativ eller bord når du vever. Den har skaft, som kontrolleres av tangentene på toppen av veven, men fungerer i prinsippet likt som større vevstoler. Eksempler på bordvever er Ashford bordvev, Louët Jane, og de gamle traverne: Lauritsvev og Monicavev.

Må jeg kunne mye fra før?


Nei, men det er en fordel om du er eldre enn 12 år. Kontakt oss gjerne dersom du er interessert i egne vevkurs for barn.

Må jeg ha med mange ting?

Deltagerne låner bordvev av oss, med alt nødvendig utstyr. Du må ha med saks og skrivesaker. Ullsokker og matpakke kan også være greit å ha. Garn er inkludert i kursavgiften.

Sted:

Kurset finner sted hos Spinnvilt, Ivan Bjørndals gate 30 - 0472 Oslo


KURSLÆRERE Lærere på kursene er tekstilkunstnerne Tóve Skolseg og Eirik Bruvik. Tóve har hovedansvaret, og vil lede kursene. Hun er velkjent i spinnekretser, både under sitt eget navn og som Bloggspinner. Hun har blant annet gjort seg bemerket med bidrag til to av bøkene til Lexi Boeger. Tóve og Eirik har lang erfaring som kursholdere, både for voksne og barn. Du kan lese mer om dem her.

 

STED Kursene holdes i Spinnvilts lokaler på Lilleborg, i Oslo (Ivan Bjørndals gate 30). Hit kan man komme seg både til fots, med buss, trikk, bil, og sikkert på en del andre måter også. Det er noen parkeringsplasser i gata, og lastesone for midlertidige stopp. På Lilleborg torg finner du også flere spisesteder som tilbyr god formiddagsmat.

 

KURS FOR GRUPPER Vi holder gjerne kurs utover det som er annonsert. Hvis du er interessert i å bestille et kurs for en gruppe – det være seg lærere, aktivitører, tekstilkunstnere, husflidslag, fiberprodusenter, hyttefolk, bedrifter eller andre – så ta kontakt! Kursene kan tilrettelegges etter de behov gruppene har, med hensyn til både tid og faglig innhold. For at er kurs skal bli satt i gang bør dere være minst 6 deltagere.

KJØPSVILKÅR Det er ikke angrerett på billettkjøp (Angrerettsloven kapittel 5 §19), men du står fritt til å gi eller selge billetten din videre til noen andre. Vi vil i såfall trenge kontaktinformasjon til vedkommende du gir eller selger billetten din til. Det er ditt ansvar å sørge for at kontaktinformasjonen stemmer. Hvis vi har venteliste på kurset, kan vi være behjelpelige med å formidle videresalg av billetten din.

 

Vi tar forbehold om at kurset kan bli avlyst – for eksempel på grunn av få deltagere, sykdom eller andre uforutsette hendelser. Ved avlysning vil vi refundere billetten. Vi kan ikke ta ansvar for andre utgifter som den enkelte deltager har hatt i forbindelse med kurset. Dersom en kursholder melder avbud, eller ikke møter til avtalt tid, vil vi forsøke å finne noen andre som kan holde kurset. Vi forsøker alltid å tilpasse kursene etter den enkelte deltagers ferdigheter, og spørsmål som dukker opp underveis. Noen avvik fra kursbeskrivelsen kan derfor forekomme.

BESTILLINGSVARER Prisen på bestillingsvarer må bekreftes, da den ikke alltid tar høyde for gjeldende kronekurs. Dette gjelder først og fremst varer i det øvre prissjiktet.