Farging

FARGING AV PROTEINFIBRE

 

SYREFARGER

 

Syrefarger er enkel å jobbe med, og trygge i bruk. Fargene er sterke og klare, og holder seg svært godt over tid. De brukes til å farge proteinfibre – slik som ull, pelshår, fjær silke og en del typer nylon.

 

Navnet syrefarger kommer av at fargebadet må ha lav pH for at fargene skal binde seg til fibrene. Vi anbefaler å bruke vanlig husholdningseddik for å få til dette.

FARGING AV PLANTEFIBRE
 

PROCION MX

 

Med Jacquard Procion MX kaldvannsfarger kan du farge cellulosefiber, slik som bomull, lin, jute, ramie, sisal og rayon, med flere. For farging av ull, hår eller silke brukes syrefarger.
 
Fargene er sterke og klare, samt meget lysekte og fargeekte. For spinnere er det mest aktuelt å farge fiber å garn, men Jacquard Procion MX kan også brukes til knyttebatikk, batikk og rammetrykk.
 
Boksen inneholder 19 gram fargepulver. Det holder til nærmere 1 kg med fiber, plagg eller stoff, avhengig av fargestyrken.


 


KOM I GANG
 

NYBEGYNNER?

 
Fargene fra Ashford og Jacquard er enkle og morsomme å jobbe med, også hjemme på et lite kjøkken. Du får med bruksanvisning når du handler i nettbutikken, eller kan lese den her.
 

Mange ønsker å farge over flekker, eller falmet stoff. Det går som regel helt fint, men noen ting kan være greit å ha i bakhodet, slik som: hva er stoffet du vil farge laget av? Er det for eksempel ren ull, eller en blanding med noe annet? Fargen du velger alltid vil påvirkes av det du farger over, og hvis du vil farge bort flekker kan det være lurt å ta sikte på en mørk, mettet farge. Polyester brukes ofte i sømmer og glidelåser, men trekker ikke farge.