Kromski Minstrel - mahognyfarget

Kromski Minstrel - mahognyfarget

Kromski Minstrel er en klassisk oppstanderrokk. Den er laget med stor respekt for tradisjoner og håndverk.

Rokken kan drives enten med dobbeltsnor eller spolebrems. Den har to trøer, messinglager i nav og spole, og fastmontert spolestativ. Rokkehjulet er relativt stort, men rokken står likevel stødig på tre ben. Og så er det selvsagt mulig å kjøpe rokkehode som tilbehør – for den fullkomne historiske spinneopplevelsen.

I tillegg til det fastmonterte spolestativet følger det med hentekrok og 3 spoler. Rokken leveres flatpakket, men er enkel å sette sammen.


Dybde:
Bredde:
Høyde:
Vekt:

System:
Utveksling:
Pipeåpning (d):
Pipeåpning (h):
Rokkehjul (d):
Spolekapasitet:

Treverk:
-
-
-
5.8 kg

Dobbeltsnor / Spolebrems
1:6.5 / 1:8.5 / 1:12 / 1:16
1 cm
-
45 cm
120 gram

Svartor / Bjørk

Dobbeltsnor

Dette er systemet vi kjenner fra de gamle, norske rokkene. Navnet kommer av at rokkesnoren ligger dobbelt rundt drivhjulet på rokken. En dobbeltsnorrokk egner seg godt til spinning av tynt garn. Tynt garn trenger mye sno, og da kommer dobbeltsnorrokkens store rokkehjul til sin rett. Inntrekket på disse rokkene stilles ved å endre avstanden mellom rokkehjulet og vingen.

Spolebrems

Spolebrems er det systemet som finnes på de fleste moderne rokker. Rokkesnoren går rundt rokkehjulet og en trinse som er forbundet med vingen. Selve spolebremsen er en tynn snor som ligger i et spor på spolen. Den er festet til rokken i begge ender, og inntrekket justeres ved å stramme den. En spolebremsrokk vil som regel spinne tynt garn mer effektivt enn en vingebremsrokk.

Kromski

Kromski er en polsk familiebedrift, best kjent for sine tradisjonelle rokker. Leon Kromski åpnet tredreieriet sitt i 1918, men det var ikke før sønnen hans overtok at de begynte å produsere rokker. I dag drives bedriften av tredje generasjon Kromski, Wojciech og Daniel. Håndverket i Kromski sine rokker er meget godt. De har stor detaljrikdom og er gir en behagelig spinneopplevelse.

MERK: Prisen på bestillingsvarer må bekreftes, da den ikke alltid tar høyde for gjeldende kronekurs. Dette gjelder først og fremst varer i det øvre prissjiktet.

Varer som krever montering leveres med engelskspråklig bruksanvisning fra produsenten. De fleste bruksanvisningene er godt illustrert, men hvis du likevel lurer på noe hjelper vi til så godt vi kan.

  • Kr.7.400,-
  • Ekskl. mva: Kr.5.920,-

Nøkkelord: Minstrel, dobbeltsnor, spolebrems, spinning wheel