Louët håndtein - stor, lav trinse

Louët håndtein - stor, lav trinse

Kombinasjonen av tyngde og vektfordeling gjør dette til en allsidig håndtein – fin for deg som vil lære å spinne.


Vekt:
Vektfordelig:

Diameter:
Lengde:

Treverk:
77 g
Sentervektet

9 cm
31.5 cm

-

Lav trinse

En håndtein med lav trinse har vekten på bunnen, og er som regel mer stabil enn andre håndteiner. Garnet kan nøstes opp både tett på trinsen og lengre unna, uten at det påvirker stabiliteten i noen særlig grad. Disse håndteinene har ofte plass til mye garn.

Sentervektet

En sentervektet håndtein snurrer raskere, men kortere, enn en randvektet håndtein. Tenk på en isdanser som gjør en piruett, og trekker armene inn mot kroppen for at det skal gå fortere. Håndteiner med sentervekt på trinsen er ofte velegnet til å spinne tynnere garn med mer sno.

Tungvekt

Håndteiner som veier fra 50 til 70 gram. Vekt på håndteiner er et meget omdiskutert tema, som ofte koker ned til personlige preferanser. Du kan spinne både tynt og tykt garn på alle håndteiner, uavhengig av vekt. Det som ofte har mer å si er hvordan vekten er fordelt på trinsen, og hva slags fiber du spinner av. Tunge håndteiner egner seg ofte godt til grovere ull, lange fibre – og nye håndteinspinnere.

Louët

Louët, fra Nederland, er kjent for høy kvalitet og moderne design. Rokkene deres går lett, er enkle å spinne på, krever lite vedlikehold og tåler mye. I tillegg til en rekke designklassikere på rokkefronten, og det meste man kan ønske seg av tilbehør, lager Louët også svært gode vever.

MERK: Prisen på bestillingsvarer må bekreftes, da den ikke alltid tar høyde for gjeldende kronekurs. Dette gjelder først og fremst varer i det øvre prissjiktet.

  • Produsent: Louët
  • Modell: 101040
  • Tilgjengelighet: 12
  • Kr.150,-
  • Ekskl. mva: Kr.120,-

Nøkkelord: håndtein, drop spindle