Louët Magic 70 - 24 skaft, elektronisk

Magic Dobby er en meget praktisk vev. Den kan brukes både som bordvev og med trøer. Den har 24 skaft, er tilgjengelig med 40 eller 70 cm vevbredde, og i mekanisk så vel som elektronisk utgave.

En dobbyvev har, ikke overraskende, en dobby-mekanisme. Den brukes for å programmere skaftene til et mønster. «Dobby» er en sammentrekning av «draw boy» og refererer til veverens medhjelper, hvis jobb det var å holde orden på renningstrådene. I bunn og grunn gjør dobby-mekanismen at du kan bruke mange skaft uten å måtte forholde deg til trøene og deres rekkefølge. Du sparer således mye tid, både når du skal sette opp v

En elektronisk dobby gir deg et nesten ubegrenset antall kombinasjonsmuligheter. Du vil riktignok trenge en datamaskin og et program hvor du kan lage mønsteret. Programvare fra Fiberworks PCW, PixieLoom, Proweave, Weave it, Weavemaker, WeavePoint og Winweef er alle kompatible med Louëts grensesnitt.

Magic dobby leveres med gulvstativ, svingbart skjeslag, sveipekam, en 40–10 vevskje, hovler, kjepper, skillepinner og 16 spiler.

Veven bruker vevskjeene fra Glimåkra.


Dybde:
Bredde:
Høyde:
Vekt:

Vevbredde:

Treverk:
100 cm
88 cm
140 cm
33 kg

70 cm

Bøk

Louët

Louët, fra Nederland, er kjent for høy kvalitet og moderne design. Rokkene deres går lett, er enkle å spinne på, krever lite vedlikehold og tåler mye. I tillegg til en rekke designklassikere på rokkefronten, og det meste man kan ønske seg av tilbehør, lager Louët også svært gode vever.

MERK: Prisen på bestillingsvarer må bekreftes, da den ikke alltid tar høyde for gjeldende kronekurs. Dette gjelder først og fremst varer i det øvre prissjiktet.

Varer som krever montering leveres med engelskspråklig bruksanvisning fra produsenten. De fleste bruksanvisningene er godt illustrert, men hvis du likevel lurer på noe hjelper vi til så godt vi kan.

  • Produsent: Louët
  • Modell: 310356
  • Tilgjengelighet: BESTILLINGSVARE
  • Kr.89.800,-
  • Ekskl. mva: Kr.71.840,-

Nøkkelord: Magic, flatvev, skaftvev, datavev, dobbyvev, dobby loom