Merinoull

Merino er en sauerase som trives godt i store flokker, gjerne høyt til fjels, i et tørt klima. Merinoull er veldig finfibret, med mange krusninger. Den er behagelig mot huden, og er spesielt populært til barneklær og ullundertøy.

Merinoull er en populær ullsort å blande sammen med mer eksklusive fibre. Jak, kasjmir, mohair, alpakka, silke og angora har alle svært myke og ettertraktede fibre, men prisen kan være litt stiv. Dessuten mangler de fleste pelshår krusningene som gjør at ullgarn holder så godt på fasongen. Merinoull er både svært myk og meget elastisk – verdifulle egenskaper, til en overkommelig pris.

Nybegynnere rådes ofte til å øve seg på andre saueraser, slik som corriedale, før de gir seg i kast med merinoull. Merino kan være litt vanskelig å spinne til å begynne med, nettopp fordi fibrene er så fine.

Hos Spinnvilt har vi ufarget og ubleket merinoull i flere naturfarger, farget merinoull i alle regnbuens farger, luksusblandinger av merino og ulike pelshår, ekstra fin merinoull, og superwash merino til sokkegarn.

Vi har også et rikt utvalg at kammer, håndkarder, kardemaskiner, ullbørster og blandebrett. Til merinoull anbefaler vi kardekleder med mange tenner per in2.

Av hensyn til dyrevelferd selger vi ikke ull fra Australia, eller andre land hvor de praktiserer mulesing. Vi velger også leverandører som deler våre verdier om etisk og miljøvennlig ullproduksjon – glade dyr har bedre ull (det er ikke tull)!

Det meste av merinoull som vi selger kommer fra Ashford, på New Zealand. De kjøper ulla rett fra gårder de kjenner og foredler den ved sin egen ullmølle, slik at de kan ha oversikt over hele prosessen.

Hvis du har spørsmål om vareutvalget, eller andre ull- og sauerelaterte emner, må du gjerne kontakte oss. Vi svarer så godt vi kan – både ansikt til ansikt, på telefon, e-post og Facebook.