Om ossSpinnvilt formidler utstyr og kunnskap knyttet til tekstile håndverksfag.


I den stadig voksende jungelen av spinneutstyr, vever, strikketilbehør og fiber er vi opptatt av å finne frem til brukervennlige produkter med høy kvalitet. Som profesjonelle tekstilkunstnere vet vi hvor viktig det er med gode arbeidsredskaper – og det gleder oss stort å kunne bivåne den rennesansen som de tekstile håndverksfagene nå opplever!

Vi driver Spinnvilt med oppriktig engasjement og interesse for tekstilfaget, og vi vil at flest mulig skal få anledning til å dele denne gleden. Vi veileder deg med utgangspunkt i dine behov, og følger deg opp hvis du ønsker det. Med den kunnskap og erfaring vi besitter tør vi påstå at vi er godt kvalifisert til jobben. Dersom du får problemer med noe av det du kjøper hos oss, gjør vi vårt ytterste for å rette opp feilen – vi vil at det skal gi en ekstra trygghet å handle hos Spinnvilt.

Eirik Bruvik har jobbet som tekstilkunstner helt siden han utdannet seg ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, en gang på 70-tallet. Han er først og fremst en dyktig vever, og lager tepper for utstillinger og utsmykninger. Innimellom har han vært alt fra styreleder i Norske Kunsthåndverkere, til kulturskolelærer.

Når Eirik ikke er på verkstedet sitt er han daglig leder i Spinnvilt. Det innebærer først og fremst nødvendig administrasjon. Eirik kan selvsagt også spinne. Han vet mye om rokker og spinneutstyr, og enda mer om veving – men ikke så mye om strikking og hekling… Det må du nok spørre Tóve eller Unni om.

Tóve Skolseg er også tekstilkunstner MNK. Hun gikk på Husflidskolen på 70-tallet, og i likhet med Eirik er hun en erfaren vever. Tóve ble riktignok rammet av altomfattende spinne-dilla for en del år tilbake. Hun lærte å spinne da hun var 11 år gammel, og kjøpte sin første dobbeltsnorrokk i 1974. Den gang spant hun mest vevgarn til eget bruk. På slutten av 80-tallet byttet hun ut den gamle dobbeltsnorrokken med en Louët S10, og da var det gjort. I dag er rokkesamlingen kommet opp i et tosifret antall rokker.

Spinnvilt drar stor nytte av Tóve sine kunnskaper. Hun har mange års erfaring som kursholder, og gir veiledning og gode råd til de som måtte ønske det. Tóve selger også håndfarget fiber og håndspunnet garn under merket SPINN-SPINN, og deler sine spinneerfaringer som Bloggspinner. Hun har et stort internasjonalt nettverk, og har blant annet gjort seg bemerket med bidrag til to av bøkene til Lexi Boeger.

Loading...
Loading...