Preppekurs

Preppekurs

Preppekurs i 2017:

13.–14. mai (lørdag + søndag, 10:00–16:00) Kurset er fullt

Grunnlaget for ethvert kvalitetsgarn er godt forarbeid. Har du egentlig tenkt over hvor mange valgmuligheter du har, før du i det hele tatt har satt deg ved rokken? Det gjelder ikke bare hvilket redskap du velger, men hvordan du velger å bruke det.

På preppekurset vårt blir du veiledet gjennom en drøss med ulike muligheter for å preparere ull til spinning! Vi tar for oss  alt fra håndkarder og kardemaskiner, til kammer, hekler og blandebrett.

Her blir det tid til både tradisjonelle og utradisjonelle teknikker. Vi karder tuller til ekte kardegarn, kammer fiberbånd til kamgarn, blander finfibret ull, skiller dekkhår fra bunnull, lager kardeflak og fiberbånd til effektgarn, og lærer om fargeblanding og gradienter – for å nevne noe!

Må jeg kunne mye fra før?

Kurset passer like godt for erfarne spinnere som for nybegynnere! Dette er også et utmerket kurs for deg som foretrekker å filte eller tove ull, fremfor å spinne den.

Må jeg ha med mange ting?

Nei. Kursavgiften inkluderer alt av materialer, og deltagerne får med seg både kardeflak, tuller og fiberbånd hjem igjen. De av kursdeltagerne som har egne kammer, hekler eller blandebrett oppfordres til å ta med dette, men ellers har Spinnvilt utstyr som alle kan benytte seg av. Skrivesaker og ullsokker kan også være greit å ha.

Hvor foregår kurset?

Kursene finner sted i Spinnvilts lokaler i Oslo. Kom alene og bli kjent med andre spinnere - eller slå dere sammen til en spinnegjeng på tur!

Lærere

Lærere på kursene er tekstilkunstnerne Tóve Skolseg og Eirik Bruvik. Tóve har hovedansvaret, og vil lede kursene. Hun er velkjent i spinnekretser, både under sitt eget navn og som Bloggspinner. Hun har blant annet gjort seg bemerket med bidrag til to av bøkene til Lexi Boeger. Tóve og Eirik har lang erfaring som kursholdere, både for voksne og barn. Du kan lese mer om dem her.

Betingelser

Påmelding: Du kan melde deg på ved å sende en e-post til post@spinnvilt.no, ringe oss, eller benytte kontaktskjema nettsiden vår. Opplys om ønsket kurs og dato, navn, adresse og telefon.

 

For at et kurs skal bli satt i gang vil vi gjerne ha minst 6 deltagere. De fleste som deltar på kursene våre er tilreisende, som gjerne vil bestille reise og overnatting en tid i forveien. Vi gir derfor beskjed i god tid om kurset blir holdt – da kan du trygt bestille det du trenger av billetter og hotell.

 

Betaling: Vi sender faktura med forfall opptil en måned før kurset starter. Dersom kursavgiften ikke betales innen fristen, kan du risikere å miste plassen. Påmeldingen er bindene fra en måned før kursstart. Hvis det skjer noe som forhindrer deg i å delta på kurset er det altså viktig at du gir beskjed i god tid.

Kurs for grupper

Vi holder gjerne kurs utover det som er annonsert. Hvis du er interessert i å bestille et kurs for en gruppe – det være seg lærere, aktivitører, tekstilkunstnere, husflidslag, fiberprodusenter, hyttefolk, bedrifter eller andre – så ta kontakt! Kursene kan tilrettelegges etter de behov gruppene har, med hensyn til både tid og faglig innhold. For at er kurs skal bli satt i gang bør det være minst 6 deltagere.

MERK: Oppgitt tilgjengelighet gjelder nettbutikkens lager i Lillehammer. Butikken i Oslo kan ha varen på lager, selv om den er utsolgt fra nettbutikken.

Prisen på bestillingsvarer må bekreftes, da den ikke alltid tar høyde for gjeldende kronekurs. Dette gjelder først og fremst varer i det øvre prissjiktet.

  • Modell: 100202
  • Tilgjengelighet: MELD DEG PÅ
  • Kr.2.800,-
  • Ekskl. mva: Kr.2.800,-