Preppekurs - mars

Preppekurs - mars

16.–17. mars (lørdag + søndag, 10:00–16:00)

Grunnlaget for ethvert kvalitetsgarn er godt forarbeid. Har du egentlig tenkt over hvor mange valgmuligheter du har, før du i det hele tatt har satt deg ved rokken? Det gjelder ikke bare hvilket redskap du velger, men hvordan du velger å bruke det.

På preppekurset vårt blir du veiledet gjennom en drøss med ulike muligheter for å preparere ull til spinning! Vi tar for oss  alt fra håndkarder og kardemaskiner, til kammer, hekler og blandebrett.

Her blir det tid til både tradisjonelle og utradisjonelle teknikker. Vi karder tuller til ekte kardegarn, kammer fiberbånd til kamgarn, blander finfibret ull, skiller dekkhår fra bunnull, lager kardeflak og fiberbånd til effektgarn, og lærer om fargeblanding og gradienter – for å nevne noe!

Kursleder Tóve Skolseg er tekstilkunstner av yrke. Hun lærte å spinne da hun var 11 år gammel, og har siden den gang rukket å blitt en erfaren spinner og vever. Hun er med andre ord godt kvalifisert til å svare på de fleste spinnerelaterte spørsmål.

Må jeg kunne mye fra før?

Kurset passer like godt for erfarne spinnere som for nybegynnere! Dette er også et utmerket kurs for deg som foretrekker å filte eller tove ull, fremfor å spinne den.

Må jeg ha med mange ting?

Ikke nødvendigvis. Kursavgiften inkluderer alt av materialer, og deltagerne får med seg både kardeflak, tuller og fiberbånd hjem igjen. De av kursdeltagerne som har egne kammer, hekler eller blandebrett oppfordres til å ta med dette, men ellers har Spinnvilt noe utstyr som vi kan dele på. Skrivesaker, ullsokker og matpakke kan også være greit å ha.

  • Modell: 100131
  • Tilgjengelighet: 1
  • Kr.2.800,-
  • Ekskl. mva: Kr.2.800,-