Ashford Kiwi 3 - lakkert

Ashford Kiwi 3 - lakkert
Ashford Kiwi 3 - lakkert
Ashford Kiwi 3 - lakkert
Ashford Kiwi 3 - lakkert
Ashford Kiwi 3 - lakkert
UTSOLGT
Ashford Kiwi 3 - lakkert
Ashford Kiwi 3 - lakkert
Ashford Kiwi 3 - lakkert
Ashford Kiwi 3 - lakkert
Ashford Kiwi 3 - lakkert
Ashford Kiwi 3 - lakkert
Kr.5.800,-
Ekskl. mva: Kr.4.640,-

Ashford Kiwi er en enkel og allsidig rokk, til en hyggelig pris. Den er utmerket for nybegynnere, eller andre som vil ha en ukomplisert og slitesterk rokk. Det finnes også flere vinger, med andre egenskaper, som er kompatible med denne rokken. Trøene kan vippes opp for enkel transport.

Rokkehjulet er montert med kulelager, noe som gjør Kiwi til en stabil og lett rokk å trø. Designet med to trøer gjør det enkelt å holde styr på rokken når du spinner på lavere hastigheter.

Det følger med hentekrok, spolestativ og 3 90mm-spoler. Rokken leveres flatpakket, men er enkel å sette sammen.


Dybde:
Bredde:
Høyde:
Vekt:

System:
Utveksling:
Pipeåpning (d):
Pipeåpning (h):
Rokkehjul (d):
Spolekapasitet:

Treverk:
50 cm
44 cm
73 cm
5.5 kg

Spolebrems
1:5.5 / 1:7.5 /1:9.5
1 cm
69 cm
45 cm
526 cm3

Sølvbøk

INNTREKK

Inntrekket på en rokk kommer av at spolen og vingen løper i ulik hastighet. Det kan man få til på ulike måter, enten ved hjelp av en vingebrems, spolebrems, eller dobbeltsnor. Prinsippet er det samme, men effekten det har på spinneopplevelsen er ganske ulik.

 

DOBBELTSNOR Dette er systemet vi kjenner fra de gamle, norske rokkene. Navnet kommer av at rokkesnoren ligger dobbelt rundt drivhjulet på rokken. En dobbeltsnorrokk egner seg godt til spinning av tynt garn. Tynt garn trenger mye sno, og da kommer dobbeltsnorrokkens store rokkehjul til sin rett. Inntrekket på disse rokkene stilles ved å endre avstanden mellom rokkehjulet og vingen.

 

SPOLEBREMS Spolebrems er det systemet som finnes på de fleste moderne rokker. Rokkesnoren går rundt rokkehjulet og en trinse som er forbundet med vingen. Selve spolebremsen er en tynn snor som ligger i et spor på spolen. Den er festet til rokken i begge ender, og inntrekket justeres ved å stramme den. En spolebremsrokk vil som regel spinne tynt garn mer effektivt enn en vingebremsrokk.

 

VINGEBREMS Vingebrems er det enkleste systemet for å justere inntrekket på en rokk. På vingebremsrokker forbinder rokkesnoren rokkehjulet direkte med spolen. Bremsen går over vingen ved pipeåpningen, og inntrekket justeres ved å stramme eller slakke den. En vingebremsrokk er allsidig, og krever få innstillinger underveis, men den har litt kraftigere inntrekk enn andre rokker. Det gjør den spesielt velegnet for å spinne tykkere og mer strukturerte garn, men de kan selvsagt også spinne tynt garn. Vingebremsrokker har ofte store vinger med plass til romslige spoler.

ASHFORD HANDICRAFTS

Ashford, fra New Zealand, er verdens største produsent av rokker. Størrelsen har gjort det mulig for dem å investere i produksjonsutstyr som sikrer jevn, høy kvalitet til en god pris. Ashford er opptatt av bærekraft og etikk, både for dyr og mennesker, i alle aspektene av virksomheten sin. Trevirket i Ashford sine produkter er FSC-sertifisert, og de kjenner alle sauebøndene de får ull fra.

MONTERING Varer som krever montering leveres med engelskspråklig bruksanvisning fra produsenten. De fleste bruksanvisningene er godt illustrert, men hvis du likevel lurer på noe hjelper vi til så godt vi kan.

BESTILLINGSVARER Prisen på bestillingsvarer må bekreftes, da den ikke alltid tar høyde for gjeldende kronekurs. Dette gjelder først og fremst varer i det øvre prissjiktet.