Roberta Combo

Roberta Combo
Roberta Combo
Roberta Combo
Roberta Combo
Roberta Combo
Roberta Combo
Roberta Combo
Roberta Combo
Roberta Combo
Kr.14.500,-
Ekskl. mva: Kr.11.600,-

Roberta Combo er en overlegen, elektronisk rokk. Den egner seg både for nye og erfarne spinnere, hobbybruk og produksjons-spinning. Ertoel Wheels har faktisk så stor tiltro til rokken at den kommer med 10 års garanti for motoren – forutsatt at du kun bruker originalt utstyr.

Rokken har vingebrems, spinner alle slags fibre, og er svært stillegående. Hastigheten kan reguleres fra 0 til 1200 omdreininger i minuttet.

Den leveres med hentekrok, 2 standardspoler og 1 jumbospole. Vi anbefaler sterkt å kjøpe pausekontrollen som tilbehør.


Dybde:
Bredde:
Høyde:
Vekt:

System:
Hastighet:
Motor:
Pipeåpning (d):
Spolekapasitet:

Treverk:
28 cm
26 cm
-
4.5 kg

Spolebrems
0–1200 rpm
-
-
 / 500 g (Jumbo)

Sølvbøk


For at Roberta virkelig skal få utløp for hele sitt potensiale, er det viktig å kjøre inn rokken riktig. Heldigvis har Tóve gjort nettopp det med sin egen Roberta, og skrevet om det på bloggen sin. Du kan lese om prosessen her.

INNTREKK

Inntrekket på en rokk kommer av at spolen og vingen løper i ulik hastighet. Det kan man få til på ulike måter, enten ved hjelp av en vingebrems, spolebrems, eller dobbeltsnor. Prinsippet er det samme, men effekten det har på spinneopplevelsen er ganske ulik.

 

DOBBELTSNOR Dette er systemet vi kjenner fra de gamle, norske rokkene. Navnet kommer av at rokkesnoren ligger dobbelt rundt drivhjulet på rokken. En dobbeltsnorrokk egner seg godt til spinning av tynt garn. Tynt garn trenger mye sno, og da kommer dobbeltsnorrokkens store rokkehjul til sin rett. Inntrekket på disse rokkene stilles ved å endre avstanden mellom rokkehjulet og vingen.

 

SPOLEBREMS Spolebrems er det systemet som finnes på de fleste moderne rokker. Rokkesnoren går rundt rokkehjulet og en trinse som er forbundet med vingen. Selve spolebremsen er en tynn snor som ligger i et spor på spolen. Den er festet til rokken i begge ender, og inntrekket justeres ved å stramme den. En spolebremsrokk vil som regel spinne tynt garn mer effektivt enn en vingebremsrokk.

 

VINGEBREMS Vingebrems er det enkleste systemet for å justere inntrekket på en rokk. På vingebremsrokker forbinder rokkesnoren rokkehjulet direkte med spolen. Bremsen går over vingen ved pipeåpningen, og inntrekket justeres ved å stramme eller slakke den. En vingebremsrokk er allsidig, og krever få innstillinger underveis, men den har litt kraftigere inntrekk enn andre rokker. Det gjør den spesielt velegnet for å spinne tykkere og mer strukturerte garn, men de kan selvsagt også spinne tynt garn. Vingebremsrokker har ofte store vinger med plass til romslige spoler.

ERTOEL WHEELS

Ertoel Wheels holder til i Australia, hvor de gjennom 30 år har perfeksjonert den elektroniske rokken Roberta. Godt håndverk, teknisk innsikt og snedige detaljer gjør at Roberta er et fullgodt alternativ til de beste tradisjonelle rokkene. For profesjonelle spinnere er den uunnværlig.

MONTERING Varer som krever montering leveres med engelskspråklig bruksanvisning fra produsenten. De fleste bruksanvisningene er godt illustrert, men hvis du likevel lurer på noe hjelper vi til så godt vi kan.