Schacht Sidekick

Schacht Sidekick
Schacht Sidekick
Schacht Sidekick
Schacht Sidekick
Schacht Sidekick
Schacht Sidekick
Schacht Sidekick
Schacht Sidekick
Schacht Sidekick
Kr.16.300,-
Ekskl. mva: Kr.13.040,-

Stort lettere enn dette blir det ikke! Schacht Sidekick er sammenleggbar, men samtidig solid, stabil, og god å spinne på. Den har innebygget oppbevaring av spoler, vinge og trinser – og feste for bærestropp.

Rokken har spolebrems, to trøer, gode kulelagre og stort spenn i utvekslinger. Spolene som følger med er Schachts nye reisespoler. De er lettere, billigere og tåler mer enn vanlige spoler i tre.

Det følger med bærestropp, hentekrok, 2 trinser og 3 spoler. Som tillegg finnes det også flere ulike trinser, et vingesett med større kapasitet, og en snasen bæreveske.


Dybde:
Bredde:
Høyde:
Vekt:

System:
Utveksling:
Pipeåpning (d):
Pipeåpning (h):
Rokkehjul (d):
Spolekapasitet:

Treverk:
40 cm
45 cm
67 cm
5.4 kg

Spolebrems
-
1 cm
63.5 cm
38 cm
490 cm3

Ask

INNTREKK

Inntrekket på en rokk kommer av at spolen og vingen løper i ulik hastighet. Det kan man få til på ulike måter, enten ved hjelp av en vingebrems, spolebrems, eller dobbeltsnor. Prinsippet er det samme, men effekten det har på spinneopplevelsen er ganske ulik.

 

DOBBELTSNOR Dette er systemet vi kjenner fra de gamle, norske rokkene. Navnet kommer av at rokkesnoren ligger dobbelt rundt drivhjulet på rokken. En dobbeltsnorrokk egner seg godt til spinning av tynt garn. Tynt garn trenger mye sno, og da kommer dobbeltsnorrokkens store rokkehjul til sin rett. Inntrekket på disse rokkene stilles ved å endre avstanden mellom rokkehjulet og vingen.

 

SPOLEBREMS Spolebrems er det systemet som finnes på de fleste moderne rokker. Rokkesnoren går rundt rokkehjulet og en trinse som er forbundet med vingen. Selve spolebremsen er en tynn snor som ligger i et spor på spolen. Den er festet til rokken i begge ender, og inntrekket justeres ved å stramme den. En spolebremsrokk vil som regel spinne tynt garn mer effektivt enn en vingebremsrokk.

 

VINGEBREMS Vingebrems er det enkleste systemet for å justere inntrekket på en rokk. På vingebremsrokker forbinder rokkesnoren rokkehjulet direkte med spolen. Bremsen går over vingen ved pipeåpningen, og inntrekket justeres ved å stramme eller slakke den. En vingebremsrokk er allsidig, og krever få innstillinger underveis, men den har litt kraftigere inntrekk enn andre rokker. Det gjør den spesielt velegnet for å spinne tykkere og mer strukturerte garn, men de kan selvsagt også spinne tynt garn. Vingebremsrokker har ofte store vinger med plass til romslige spoler.

SCHACHT SPINDLE COMPANY

Schacht er, med sine 25 ansatte, en av de større produsentene av spinne- og veveutstyr i verden. De holder til i USA, et stykke nord for Denver. Barry Schacht og Jane Patrick laget sin første håndtein på slutten av 60-tallet. Siden den gang er det blitt mange vever og noen virkelig fantastiske rokker.

MONTERING Varer som krever montering leveres med engelskspråklig bruksanvisning fra produsenten. De fleste bruksanvisningene er godt illustrert, men hvis du likevel lurer på noe hjelper vi til så godt vi kan.