UTSOLGT Romney, lam - tops, 0.5 kg

Romney, lam - tops, 0.5 kg

Som så mange andre populære sauer, har romney sitt opphav i England. Den har en tykk fell og lange, distinkte lokker. Ulla er elastisk, med jevne krusninger. Den er svært allsidig, og egner seg utmerket til håndspinning. Ull fra voksne dyr er utmerket til yttertøy, mens lammeulla er myk nok til å ligge rett mot huden.


Mikrometer:
Stapellengde:
Krusninger:
28–29
-
-

Merknad: Husk at farger gjengis forskjellig på ulike datamaskiner, nettbrett og telefoner. Bildet er derfor først og fremst veiledende.

Ullfibrenes egenskaper

Tykkelse, eller finhet, måles i mikrometer (μm). En lav mikronverdi betyr at ulla er fin (tynn), mens en høy mikronverdi betyr at ulla er grov (tykk). Finfibret ull er tynnere og mindre slitesterk enn grovfibret ull, men også mykere.

 

Lengde har mye å si for garnets utseende. Lange fibre gir et glattere garn, med mer glans. For å kamme fibre til kamgarn bør de være minst 7 cm lange. Ull med lange stapler er grovere enn ull med korte stapler.

 

Krusning sier mye om ullas egenskaper og hvordan den bør spinnes. Ull med mange krusninger er elastisk, oppleves som varmere enn ull med få krusninger, og er velegnet til å kardes. Ull med få krusninger er velegnet til kamming. Fin ull har flere krusninger enn grov ull.

Fiber fra Spinnvilt

Hos Spinnvilt er vi opptatt av miljø og dyrevelferd. Vi velger derfor leverandører som garanterer oss kvalitet og deler våre verdier. Vi har ikke ull fra Australia, ettersom mulesing er en utbredt praksis der.

Vær oppmerksom på at vekten på fibrene påvirkes av luftfuktigheten i rommet hvor de lagres.

MERK: Prisen på bestillingsvarer må bekreftes, da den ikke alltid tar høyde for gjeldende kronekurs. Dette gjelder først og fremst varer i det øvre prissjiktet.

  • Modell: 504086
  • Tilgjengelighet: UTSOLGT
  • Kr.240,-
  • Ekskl. mva: Kr.192,-

Nøkkelord: ren ull, ubehandlet ull, saueull, lamull, romney