Schacht håndtein - liten, høy / lav trinse

Schacht håndtein - liten, høy / lav trinse

Denne håndteinen kan brukes fra begge ender! Den er utmerket for deg som vil lære å spinne på håndtein, har øvd litt fra før, eller trenger en håndtein å ha med deg i sekken. Hvis du vil spinne med lav trinse, fester du tråden ved å slå et halvstikk i sporet på skaftet.


Vekt:
Vektfordelig:

Diameter:
Lengde:

Treverk:
31 g
Sentervektet

5 cm
27 cm

Lønn

Høy Trinse

Håndteiner med høy trinse har vekten på toppen. Veldig lette håndteiner er ofte mer stabile med dette designet. Garnet må nøstes tett på trinsen. Etterhvert som de fylles opp blir de mer ustabile, og de har derfor ikke like høy kapasitet som håndteiner med lav trinse.

Lav trinse

En håndtein med lav trinse har vekten på bunnen, og er som regel mer stabil enn andre håndteiner. Garnet kan nøstes opp både tett på trinsen og lengre unna, uten at det påvirker stabiliteten i noen særlig grad. Disse håndteinene har ofte plass til mye garn.

Sentervektet

En sentervektet håndtein snurrer raskere, men kortere, enn en randvektet håndtein. Tenk på en isdanser som gjør en piruett, og trekker armene inn mot kroppen for at det skal gå fortere. Håndteiner med sentervekt på trinsen er ofte velegnet til å spinne tynnere garn med mer sno.

Schacht

Schacht er, med sine 25 ansatte, en av de større produsentene av spinne- og veveutstyr i verden. De holder til i USA, et stykke nord for Denver. Barry Schacht og Jane Patrick laget sin første håndtein på slutten av 60-tallet. Siden den gang er det blitt mange vever og noen virkelig fantastiske rokker.

MERK: Prisen på bestillingsvarer må bekreftes, da den ikke alltid tar høyde for gjeldende kronekurs. Dette gjelder først og fremst varer i det øvre prissjiktet.

  • Kr.300,-
  • Ekskl. mva: Kr.240,-

Nøkkelord: håndtein, drop spindle