White Eider - Tops, 250 gram

White Eider - Tops, 250 gram
White Eider - Tops, 250 gram
  • Lagerstatus: 1
  • Varenummer: 504364
Kr.100,-
Ekskl. mva: Kr.80,-

Eider/Weißköpfiges Fleischschaf

Eider = Ærfugl. Nå har ikke dette noe med myke dun å gjøre, men da rasen Weißköpfiges Fleischschaf (hvithodet kjøttsau) ble introdusert på 1930-tallet valgte de å markedsføre ulla med sterke referanser til ærfugldun. Sauerasen heter Weißköpfiges Fleischschaf, ulla heter "Eider".


Kort fortalt: Nordtyske bønder ønsket et mer økonomisk bærekraftig alternativ til den hardføre myrsauen, så engelske saueraser ble importert og krysset med den lokale rasen.
Fibrene er ikke dunmyke i det hele tatt, men har noe krusninger og egner seg meget godt for spinning og alt av filtarbeider.

Sauene beiter langs dikene ved nordsjøen, og på den måten hjelper de til med å vedlikeholde de ved å trampe ned jorda og oppmuntre til økt gressvekst.

Mikrometer: 27-31mic
Stapellengde: 75mm

TYKKELSE, eller finhet, måles i mikrometer (μm). En lav mikronverdi betyr at ulla er fin (tynn), mens en høy mikronverdi betyr at ulla er grov (tykk). Finfibret ull er tynnere og mindre slitesterk enn grovfibret ull, men også mykere.

 

LENGDE har mye å si for garnets utseende. Lange fibre gir et glattere garn, med mer glans. For å kamme fibre til kamgarn bør de være minst 7 cm lange. Ull med lange stapler er grovere enn ull med korte stapler.

 

KRUSNINGER sier mye om ullas egenskaper og hvordan den bør spinnes. Ull med mange krusninger er elastisk, oppleves som varmere enn ull med få krusninger, og er velegnet til å kardes. Ull med få krusninger er velegnet til kamming. Fin ull har flere krusninger enn grov ull.

Nøkkelord: Månedens , fiber , White , Eider , Tops , , 0 , 250