Jacob - tops, 0.5, humbug

Jacob - tops, 0.5, humbug
UTSOLGT
Jacob - tops, 0.5, humbug
  • Lagerstatus: UTSOLGT
  • Varenummer: 504101
Kr.290,-
Ekskl. mva: Kr.232,-

Navnet "humbug" har denne topsen fått, fordi det er en blanding med like deler hvit, svart og grå jacob-ull. Jacob har etterhvert blitt en relativt sjelden sauerase. Det er en engelsk sauerase med svært karakteristisk utseende.  Den har opptil seks horn og store, mørke felter i den ellers lyse fellen. Ull fra Jacob er lett, myk og elastisk. Jacob er en god nybegynnerull.  Den egner også til filting.   Garnet du spinner egner seg godt til ytterplagg, både strikket og vevd. Siden ulla varierer mye både i kvalitet og farge, er det lurt å kjøpe inn nok til et helt prosjekt om gangen.


Mikrometer:
Stapellengde:
Krusninger:
33–35
8-9 cm
-

TYKKELSE, eller finhet, måles i mikrometer (μm). En lav mikronverdi betyr at ulla er fin (tynn), mens en høy mikronverdi betyr at ulla er grov (tykk). Finfibret ull er tynnere og mindre slitesterk enn grovfibret ull, men også mykere.

 

LENGDE har mye å si for garnets utseende. Lange fibre gir et glattere garn, med mer glans. For å kamme fibre til kamgarn bør de være minst 7 cm lange. Ull med lange stapler er grovere enn ull med korte stapler.

 

KRUSNINGER sier mye om ullas egenskaper og hvordan den bør spinnes. Ull med mange krusninger er elastisk, oppleves som varmere enn ull med få krusninger, og er velegnet til å kardes. Ull med få krusninger er velegnet til kamming. Fin ull har flere krusninger enn grov ull.

FIBER FRA SPINNVILT Hos Spinnvilt er vi opptatt av miljø og dyrevelferd. Vi velger derfor leverandører som garanterer oss kvalitet og deler våre verdier. Vi har ikke ull fra Australia, ettersom mulesing er en utbredt praksis der.
 
VEKT Vær oppmerksom på at vekten på fibrene påvirkes av luftfuktigheten i rommet hvor de lagres, og de fleste fibre vil tape fuktighet over tid. Vekten som er oppgitt på produktet er den som ble veid opp enten hos oss eller våre leverandører.

FARGER PÅ SKJERM Husk at farger gjengis forskjellig på ulike datamaskiner, nettbrett og telefoner. Bilder er derfor først og fremst veiledende.

BESTILLINGSVARER Prisen på bestillingsvarer må bekreftes, da den ikke alltid tar høyde for gjeldende kronekurs. Dette gjelder først og fremst varer i det øvre prissjiktet.

Nøkkelord: ren ull , ubehandlet ull , saueull , jacob ,