Spinnefest 2018 - The Plies Have It

Spinnefest 2018 - The Plies Have It

Fredag 31. august (10:00–16:00)

Tvinning er like viktig som spinning! Det kan både ødelegge og redde et spinneprosjekt.

Dette dagskurset dekker alt fra entrådet garn til kabelgarn, totrådet garn, kjedetvinning, spiralgarn, tretrådet garn, og andre effektfulle tvinneteknikker.

Vi snakker om hva tvinningen tilfører garnet, når man ikke trenger å tvinne, hva man må tenke på når man spinner trådene som senere skal tvinnes, og hvordan ulike tvinneteknikker påvirker styrken til garnet.

Kurslærer Jacey Boggs Faulkner har både skrevet spinnebøker og gitt ut instruksjonsfilmer, men hun er kanskje best kjent som redaktør for det velrenommerte spinnebladet PLY Magazine. Hun er en svært dyktig og erfaren spinner, som blant annet spinner nydelige og teknisk avanserte effektgarn. Jacy er forøvrig gift, har tre barn, strikker vanvittig mye, er nesten like glad i å klatre som hun er i å spinne, og spiser alt for mange avokadoer.

Må jeg kunne mye fra før?


Dette kurset passer for deg som har noe erfaring med spinning fra før, eller mer erfarne spinnere som ønsker å fordype seg. Du bør altså kunne spinne en sammenhengende tråd, uten alt for store problemer.

Må jeg ha med mange ting?

Deltagerne tar med egen rokk, noen tomme spoler, spolestativ og hespetre. Informasjon om fiber blir gitt direkte til deltagerne i god tid før kurset. Ellers er skrivesaker, ullsokker og matpakke er alltid greit å ha.

Ivan Bjørndals gate

Spinnefesten arrangeres et labert steinkast fra Spinnvilts lokaler på Lilleborg, i Oslo (Ivan Bjørndals gate 30). Hit kan man komme seg både til fots, med buss, trikk, bil, og sikkert på en del andre måter også. Det er noen parkeringsplasser i gata, og lastesone for midlertidige stopp. På Lilleborg torg finner du også flere spisesteder som tilbyr god kaffe, formiddagsmat og middag.

Kjøpsvilkår

Det er ikke angrerett på billettkjøp (Angrerettsloven kapittel 5 §19), men du står fritt til å gi eller selge billetten din videre til noen andre. Vi vil i såfall trenge kontaktinformasjon til vedkommende du gir eller selger billetten din til. Det er ditt ansvar å sørge for at kontaktinformasjonen stemmer. Hvis vi har ventelister til de ulike delene av Spinnefesten, kan vi være behjelpelige med å formidle videresalg av billetten din.

Vi tar forbehold om at arrangementet kan bli avlyst – for eksempel på grunn av få deltagere, sykdom eller andre uforutsette hendelser. Ved avlysning vil vi refundere billetten. Vi kan ikke ta ansvar for andre utgifter som den enkelte deltager har hatt i forbindelse med arrangementet. Dersom en kursholder melder avbud, eller ikke møter til avtalt tid, vil vi forsøke å finne noen andre som kan holde kurset. Vi forsøker alltid å tilpasse kursene etter den enkelte deltagers ferdigheter, og spørsmål som dukker opp underveis. Noen avvik fra kursbeskrivelsen kan derfor forekomme.

Husk!

Hvis du vil være med på den klassiske Spinnefesten – den med alle de hyggelige spinnerne, konkurranse, premier, avslappet samspinn, skravel og mini-kurs – så må du huske å kjøpe billett til den også!

  • Modell: 100226
  • Tilgjengelighet: 12
  • Kr.1.800,-
  • Ekskl. mva: Kr.1.800,-