Spinnekurs - kamgarn og kardegarn

Spinnekurs - kamgarn og kardegarn

Kamgarn- og kardegarnkurs i 2017:

7. mai (søndag, 10:00–16:00) Kurset er fullt.

Kamgarn og kardegarn er de to overordnede ullgarnkategoriene. De har vidt forskjellige egenskaper, og krever helt ulike tilnærminger når de skal spinnes.

Et kamgarn består av lange fibre som ligger parallelt i garnets lengderetning, mens et kardegarn har fibre av varierende lengde som ligger om hverandre. Kamgarnet er jevnt og kompakt, med pen glans. Det gjør seg spesielt godt i vevnader, og er ofte svært slitesterkt. Kardegarnet er luftig, varmt og loddent. Det er flott til myke og isolerende plagg, som gensere, skjerf og luer.

Kurset tar for seg ulike spinneteknikker for kamgarn og kardegarn. Vi spinner fra tops, ull vi kammer selv, fra kardeflak, kardebånd og tuller vi karder selv.

Må jeg kunne mye fra før?

Dette kurset passer for deg som enten har gått nybegynnerkurset vårt, har noe erfaring med spinning fra før, eller mer erfarne spinnere som ønsker å fordype seg. Du bør altså kunne spinne en sammenhengende tråd, uten alt for store problemer.

Må jeg ha med mange ting?

Alle materialer er inkludert i kursavgiften. Deltagerne tar med egen rokk, eller leier av Spinnvilt. Skrivesaker og ullsokker kan også være greit å ha. Mer informasjon blir gitt direkte til deltagerne i forkant av kurset.

Hvor foregår kurset?

Kurset finner sted i Spinnvilts lokaler i Oslo. Kom alene og bli kjent med andre spinnere - eller slå dere sammen til en spinnegjeng på tur!

Lærere

Lærere på kursene er tekstilkunstnerne Tóve Skolseg og Eirik Bruvik. Tóve har hovedansvaret, og vil lede kursene. Hun er velkjent i spinnekretser, både under sitt eget navn og som Bloggspinner. Hun har blant annet gjort seg bemerket med bidrag til to av bøkene til Lexi Boeger. Tóve og Eirik har lang erfaring som kursholdere, både for voksne og barn. Du kan lese mer om dem her.

Betingelser

Påmelding: Du kan melde deg på ved å sende en e-post til post@spinnvilt.no, ringe oss, eller benytte kontaktskjema nettsiden vår. Opplys om ønsket kurs og dato, navn, adresse og telefon.

 

For at et kurs skal bli satt i gang vil vi gjerne ha minst 6 deltagere. De fleste som deltar på kursene våre er tilreisende, som gjerne vil bestille reise og overnatting en tid i forveien. Vi gir derfor beskjed i god tid om kurset blir holdt – da kan du trygt bestille det du trenger av billetter og hotell.

 

Betaling: Vi sender faktura med forfall opptil en måned før kurset starter. Dersom kursavgiften ikke betales innen fristen, kan du risikere å miste plassen. Påmeldingen er bindene fra en måned før kursstart. Hvis det skjer noe som forhindrer deg i å delta på kurset er det altså viktig at du gir beskjed i god tid.

Kurs for grupper

Vi holder gjerne kurs utover det som er annonsert. Hvis du er interessert i å bestille et kurs for en gruppe – det være seg lærere, aktivitører, tekstilkunstnere, husflidslag, fiberprodusenter, hyttefolk, bedrifter eller andre – så ta kontakt! Kursene kan tilrettelegges etter de behov gruppene har, med hensyn til både tid og faglig innhold. For at er kurs skal bli satt i gang bør det være minst 6 deltagere.

MERK: Oppgitt tilgjengelighet gjelder nettbutikkens lager i Lillehammer. Butikken i Oslo kan ha varen på lager, selv om den er utsolgt fra nettbutikken.

Prisen på bestillingsvarer må bekreftes, da den ikke alltid tar høyde for gjeldende kronekurs. Dette gjelder først og fremst varer i det øvre prissjiktet.

  • Modell: 100203
  • Tilgjengelighet: MELD DEG PÅ
  • Kr.1.200,-
  • Ekskl. mva: Kr.1.200,-