FULLT Spinnekurs - kamgarn og kardegarn, november

Spinnekurs - kamgarn og kardegarn, november

3. november (søndag, 10:00–16:00)

Kamgarn og kardegarn er de to overordnede ullgarnkategoriene. De har vidt forskjellige egenskaper, og krever helt ulike tilnærminger når de skal spinnes.

Et kamgarn består av lange fibre som ligger parallelt i garnets lengderetning, mens et kardegarn har fibre av varierende lengde som ligger om hverandre. Kamgarnet er jevnt og kompakt, med pen glans. Det gjør seg spesielt godt i vevnader, og er ofte svært slitesterkt. Kardegarnet er luftig, varmt og loddent. Det er flott til myke og isolerende plagg, som gensere, skjerf og luer.

Kurset tar for seg ulike spinneteknikker for kamgarn og kardegarn. Vi spinner fra tops, ull vi kammer selv, fra kardeflak, kardebånd og tuller vi karder selv.

Kursleder Tóve Skolseg er tekstilkunstner av yrke. Hun lærte å spinne da hun var 11 år gammel, og har siden den gang rukket å blitt en erfaren spinner og vever. Hun er med andre ord godt kvalifisert til å svare på de fleste spinnerelaterte spørsmål.

Må jeg kunne mye fra før?

Dette kurset passer for deg som enten har gått nybegynnerkurset vårt, har noe erfaring med spinning fra før, eller mer erfarne spinnere som ønsker å fordype seg. Du bør altså kunne spinne en sammenhengende tråd, uten alt for store problemer.

Må jeg ha med mange ting?

Alle materialer er inkludert i kursavgiften. Deltagerne tar med egen rokk, med 2–3 tomme spoler, eller leier av Spinnvilt. Hespetre, skrivesaker, ullsokker og matpakke kan også være greit å ha.

  • Modell: 100132
  • Tilgjengelighet: FULLT
  • Kr.1.500,-
  • Ekskl. mva: Kr.1.500,-