Spinnekurs - kamgarn og kardegarn, november 12.

Spinnekurs - kamgarn og kardegarn, november 12.
FULLT
Spinnekurs - kamgarn og kardegarn, november 12.
  • Lagerstatus: FULLT
  • Varenummer: 100132
Kr.1.600,-
Ekskl. mva: Kr.1.600,-

12. november (lørdag, 10:00–16:00)

Kamgarn og kardegarn er de to overordnede ullgarnkategoriene. De har vidt forskjellige egenskaper, og krever helt ulike tilnærminger når de skal spinnes.

Et kamgarn består av lange fibre som ligger parallelt i garnets lengderetning, mens et kardegarn har fibre av varierende lengde som ligger om hverandre. Kamgarnet er jevnt og kompakt, med pen glans. Det gjør seg spesielt godt i vevnader, og er ofte svært slitesterkt. Kardegarnet er luftig, varmt og loddent. Det er flott til myke og isolerende plagg, som gensere, skjerf og luer.

Kurset tar for seg ulike spinneteknikker for kamgarn og kardegarn. Vi spinner fra tops, ull vi kammer selv, fra kardeflak, kardebånd og tuller vi karder selv.

Kursleder Tóve Skolseg er tekstilkunstner av yrke. Hun lærte å spinne da hun var 11 år gammel, og har siden den gang rukket å blitt en erfaren spinner og vever. Hun er med andre ord godt kvalifisert til å svare på de fleste spinnerelaterte spørsmål.

Må jeg kunne mye fra før?

Dette kurset passer for deg som kan spinne og ønsker å fordype deg i et tema.


Må jeg ha med mange ting?

Alle materialer er inkludert i kursavgiften. Deltagerne tar med egen rokk, med 2–3 tomme spoler, eller leier rokk av Spinnvilt. Hespetre, skrivesaker, ullsokker og matpakke kan også være greit å ha.

Sted:

Kurset finner sted hos Spinnvilt, Ivan Bjørndals gate 30 - 0472 Oslo

KURSLÆRERE Lærere på kursene er tekstilkunstnerne Tóve Skolseg og Eirik Bruvik. Tóve har hovedansvaret, og vil lede kursene. Hun er velkjent i spinnekretser, både under sitt eget navn og som Bloggspinner. Hun har blant annet gjort seg bemerket med bidrag til to av bøkene til Lexi Boeger. Tóve og Eirik har lang erfaring som kursholdere, både for voksne og barn. Du kan lese mer om dem her.

 

STED Kursene holdes i Spinnvilts lokaler på Lilleborg, i Oslo (Ivan Bjørndals gate 30). Hit kan man komme seg både til fots, med buss, trikk, bil, og sikkert på en del andre måter også. Det er noen parkeringsplasser i gata, og lastesone for midlertidige stopp. På Lilleborg torg finner du også flere spisesteder som tilbyr god formiddagsmat.

 

KURS FOR GRUPPER Vi holder gjerne kurs utover det som er annonsert. Hvis du er interessert i å bestille et kurs for en gruppe – det være seg lærere, aktivitører, tekstilkunstnere, husflidslag, fiberprodusenter, hyttefolk, bedrifter eller andre – så ta kontakt! Kursene kan tilrettelegges etter de behov gruppene har, med hensyn til både tid og faglig innhold. For at er kurs skal bli satt i gang bør dere være minst 6 deltagere.

KJØPSVILKÅR Det er ikke angrerett på billettkjøp (Angrerettsloven kapittel 5 §19), men du står fritt til å gi eller selge billetten din videre til noen andre. Vi vil i såfall trenge kontaktinformasjon til vedkommende du gir eller selger billetten din til. Det er ditt ansvar å sørge for at kontaktinformasjonen stemmer. Hvis vi har venteliste på kurset, kan vi være behjelpelige med å formidle videresalg av billetten din.

 

Vi tar forbehold om at kurset kan bli avlyst – for eksempel på grunn av få deltagere, sykdom eller andre uforutsette hendelser. Ved avlysning vil vi refundere billetten. Vi kan ikke ta ansvar for andre utgifter som den enkelte deltager har hatt i forbindelse med kurset. Dersom en kursholder melder avbud, eller ikke møter til avtalt tid, vil vi forsøke å finne noen andre som kan holde kurset. Vi forsøker alltid å tilpasse kursene etter den enkelte deltagers ferdigheter, og spørsmål som dukker opp underveis. Noen avvik fra kursbeskrivelsen kan derfor forekomme.

BESTILLINGSVARER Prisen på bestillingsvarer må bekreftes, da den ikke alltid tar høyde for gjeldende kronekurs. Dette gjelder først og fremst varer i det øvre prissjiktet.