Spinnekurs - nybegynner

Spinnekurs - nybegynner

Nybegynnerkurs i 2017:

14.–15. januar (lørdag + søndag, 10:00–16:00) Kurset er fullt

8.–9. april (lørdag+søndag, 10:00–16:00) Få ledige plasser

17.–18. juni (lørdag+søndag, 10:00–16:00)

Vi garanterer at du lærer å spinne i løpet av en helg!

Vi går gjennom hele prosessen fra ull til garn. Du vil lære om forarbeid og valg av materialer, bruk av karder og kardemaskin, hvordan de ulike rokkene virker, og selvsagt spinning, tvinning og hesping. Vi har mange ulike rokker og kardemaskiner som du får prøve i løpet av kurset.

Det første garnet du spinner blir antagelig litt ujevnt, men det går raskt bedre. De fleste sitter igjen med flere garnbunter etter endt kurshelg.

Å lære å spinne betyr at du i løpet av kurset klarer å lage minst ett hespe med to-trådet garn. Du må følge hele kurset, være aktivt med, og være eldre enn 12 år. Hvis du oppfyller alle disse kravene og fremdeles ikke lærer å spinne, så kan du enten få kursavgiften refundert – eller et nytt spinnekurs!

Må jeg kunne mye fra før?

Nei, men det er en fordel om du er eldre enn 12 år. Kontakt oss gjerne dersom du er interessert i egene spinnekurs for barn.

Må jeg ha med mange ting?

Kursavgiften inkluderer undervisning, materialer og bruk av rokk og annet utstyr på kurset. Det eneste du må ha med deg er godt humør og pågangsmot, men saks, skrivesaker og ullsokker kan også være greit å ha. Mer informasjon blir gitt til deltagerne i forkant av kurset.

Hvor foregår kurset?

Kurset finner sted i Spinnvilts lokaler i Oslo. Kom alene og bli kjent med andre spinnere - eller slå dere sammen til en spinnegjeng på tur!

Lærere

Lærere på kursene er tekstilkunstnerne Tóve Skolseg og Eirik Bruvik. Tóve har hovedansvaret, og vil lede kursene. Hun er velkjent i spinnekretser, både under sitt eget navn og som Bloggspinner. Hun har blant annet gjort seg bemerket med bidrag til to av bøkene til Lexi Boeger. Tóve og Eirik har lang erfaring som kursholdere, både for voksne og barn. Du kan lese mer om dem her.

Betingelser

Påmelding: Du kan melde deg på ved å sende en e-post til post@spinnvilt.no, ringe oss, eller benytte kontaktskjema nettsiden vår. Opplys om ønsket kurs og dato, navn, adresse og telefon.

 

For at et kurs skal bli satt i gang vil vi gjerne ha minst 6 deltagere. De fleste som deltar på kursene våre er tilreisende, som gjerne vil bestille reise og overnatting en tid i forveien. Vi gir derfor beskjed i god tid om kurset blir holdt – da kan du trygt bestille det du trenger av billetter og hotell.

 

Betaling: Vi sender faktura med forfall opptil en måned før kurset starter. Dersom kursavgiften ikke betales innen fristen, kan du risikere å miste plassen. Påmeldingen er bindene fra en måned før kursstart. Hvis det skjer noe som forhindrer deg i å delta på kurset er det altså viktig at du gir beskjed i god tid.

Kurs for grupper

Vi holder gjerne kurs utover det som er annonsert. Hvis du er interessert i å bestille et kurs for en gruppe – det være seg lærere, aktivitører, tekstilkunstnere, husflidslag, fiberprodusenter, hyttefolk, bedrifter eller andre – så ta kontakt! Kursene kan tilrettelegges etter de behov gruppene har, med hensyn til både tid og faglig innhold. For at er kurs skal bli satt i gang bør det være minst 6 deltagere.

MERK: Oppgitt tilgjengelighet gjelder nettbutikkens lager i Lillehammer. Butikken i Oslo kan ha varen på lager, selv om den er utsolgt fra nettbutikken.

Prisen på bestillingsvarer må bekreftes, da den ikke alltid tar høyde for gjeldende kronekurs. Dette gjelder først og fremst varer i det øvre prissjiktet.

  • Modell: 100201
  • Tilgjengelighet: MELD DEG PÅ
  • Kr.2.200,-
  • Ekskl. mva: Kr.2.200,-