Spinnekurs - oktober 29. - 30.

Spinnekurs - oktober 29. - 30.
FULLT
Spinnekurs - oktober 29. - 30.
  • Lagerstatus: FULLT
  • Varenummer: 100051
Kr.2.900,-
Ekskl. mva: Kr.2.900,-

Spinnekurs for nybegynnere - 29. - 30. oktober 2022 - (lørdag+søndag - 10:00 - 16:00)

Vi garanterer at du lærer å spinne i løpet av en helg!

Vi går gjennom hele prosessen fra ull til garn. Du vil lære om forarbeid og valg av materialer, bruk av karder og kardemaskin, hvordan de ulike rokkene virker, og selvsagt spinning, tvinning og hesping. Vi har mange ulike rokker og kardemaskiner som du får prøve i løpet av kurset.

Det maksimalt 4 deltagere på kurset, så du er sikret individuel veiledning.

Det første garnet du spinner blir antagelig litt ujevnt, men det går raskt bedre. De fleste sitter igjen med flere garnbunter etter endt kurshelg.

Å lære å spinne betyr at du i løpet av kurset klarer å lage minst ett hespe med to-trådet garn. Du må følge hele kurset, være aktivt med, og være eldre enn 12 år. Hvis du oppfyller alle disse kravene og fremdeles ikke lærer å spinne, kan du enten få kursavgiften refundert – eller et nytt spinnekurs!

Kursavgiften inkluderer undervisning, materialer og bruk av rokk og annet utstyr på kurset. Skrivesaker og ullsokker kan være greit å ha med. Ta også med mat til pausen eller benytt den italienske nabokafeen. Te og kaffe serverer vi.

Hvor foregår kurset?

Kurset finner sted i Spinnvilts lokaler i Oslo, Ivan Bjørndals gate 30 - 0472 Oslo. Kom alene og bli kjent med andre spinnere - eller slå dere sammen til en spinnegjeng på tur!

KURSLÆRERE Lærere på kursene er tekstilkunstnerne Tóve Skolseg og Eirik Bruvik. Tóve har hovedansvaret, og vil lede kursene. Hun er velkjent i spinnekretser, både under sitt eget navn og som Bloggspinner. Hun har blant annet gjort seg bemerket med bidrag til to av bøkene til Lexi Boeger. Tóve og Eirik har lang erfaring som kursholdere, både for voksne og barn. Du kan lese mer om dem her.

 

STED Kursene holdes i Spinnvilts lokaler på Lilleborg, i Oslo (Ivan Bjørndals gate 30). Hit kan man komme seg både til fots, med buss, trikk, bil, og sikkert på en del andre måter også. Det er noen parkeringsplasser i gata, og lastesone for midlertidige stopp. På Lilleborg torg finner du også flere spisesteder som tilbyr god formiddagsmat.

 

KURS FOR GRUPPER Vi holder gjerne kurs utover det som er annonsert. Hvis du er interessert i å bestille et kurs for en gruppe – det være seg lærere, aktivitører, tekstilkunstnere, husflidslag, fiberprodusenter, hyttefolk, bedrifter eller andre – så ta kontakt! Kursene kan tilrettelegges etter de behov gruppene har, med hensyn til både tid og faglig innhold. For at er kurs skal bli satt i gang bør dere være minst 6 deltagere.

KJØPSVILKÅR Det er ikke angrerett på billettkjøp (Angrerettsloven kapittel 5 §19), men du står fritt til å gi eller selge billetten din videre til noen andre. Vi vil i såfall trenge kontaktinformasjon til vedkommende du gir eller selger billetten din til. Det er ditt ansvar å sørge for at kontaktinformasjonen stemmer. Hvis vi har venteliste på kurset, kan vi være behjelpelige med å formidle videresalg av billetten din.

 

Vi tar forbehold om at kurset kan bli avlyst – for eksempel på grunn av få deltagere, sykdom eller andre uforutsette hendelser. Ved avlysning vil vi refundere billetten. Vi kan ikke ta ansvar for andre utgifter som den enkelte deltager har hatt i forbindelse med kurset. Dersom en kursholder melder avbud, eller ikke møter til avtalt tid, vil vi forsøke å finne noen andre som kan holde kurset. Vi forsøker alltid å tilpasse kursene etter den enkelte deltagers ferdigheter, og spørsmål som dukker opp underveis. Noen avvik fra kursbeskrivelsen kan derfor forekomme.

BESTILLINGSVARER Prisen på bestillingsvarer må bekreftes, da den ikke alltid tar høyde for gjeldende kronekurs. Dette gjelder først og fremst varer i det øvre prissjiktet.