Spinnekurs - nybegynner, januar

Spinnekurs - nybegynner, januar

11.–12. januar (lørdag+søndag, 10:00–16:00)

Vi garanterer at du lærer å spinne i løpet av en helg!

Vi går gjennom hele prosessen fra ull til garn. Du vil lære om forarbeid og valg av materialer, bruk av karder og kardemaskin, hvordan de ulike rokkene virker, og selvsagt spinning, tvinning og hesping. Vi har mange ulike rokker og kardemaskiner som du får prøve i løpet av kurset.

Det første garnet du spinner blir antagelig litt ujevnt, men det går raskt bedre. De fleste sitter igjen med flere garnbunter etter endt kurshelg.

Å lære å spinne betyr at du i løpet av kurset klarer å lage minst ett hespe med to-trådet garn. Du må følge hele kurset, være aktivt med, og være eldre enn 12 år. Hvis du oppfyller alle disse kravene og fremdeles ikke lærer å spinne, så kan du enten få kursavgiften refundert – eller et nytt spinnekurs!

Kursleder Tóve Skolseg er tekstilkunstner av yrke. Hun lærte å spinne da hun var 11 år gammel, og har siden den gang rukket å blitt en erfaren spinner og vever. Hun er med andre ord godt kvalifisert til å svare på de fleste spinnerelaterte spørsmål.

Må jeg kunne mye fra før?

Nei, men det er en fordel om du er eldre enn 12 år. Kontakt oss gjerne dersom du er interessert i egne spinnekurs for barn.

Må jeg ha med mange ting?


Nei. Kursavgiften inkluderer undervisning, materialer og bruk av rokk og annet utstyr på kurset. Det eneste du må ha med deg er godt humør og pågangsmot. Skrivesaker, ullsokker og matpakke kan også være greit å ha.

  • Modell: 100128
  • Tilgjengelighet: 2
  • Kr.2.200,-
  • Ekskl. mva: Kr.2.200,-