FULLT Spinnekurs - spælsau, november

Spinnekurs - spælsau, november

9. + 10. november (lørdag + søndag, 10:00–16:00)

Den norske spælsauen er en fantastisk allsidig sauerase, med ull som kan brukes til det meste. Den har luftig og varm bunnull, som kan være like myk som merinoull, og glansfulle, slitesterke dekkhår.

Det er mange måter å tilnærme seg spælsauulla på, som alle gir ulike garnkvaliteter.

På dette kurset får du en god innføring i mulighetene spælsauulla byr på, og teknikkene man bruker for å oppnå ønsket resultat.

Kursleder Tóve Skolseg har jobbet med ull fra spælsau siden hun var 11 år gammel, en gang på 60-tallet, og det er fremdeles favorittsauerasen hennes! Hun er med andre ord godt kvalifisert til å svare på de fleste spælsauullrelaterte spørsmål.

Må jeg kunne mye fra før?


Dette kurset passer for deg som enten har gått nybegynnerkurset vårt, har noe erfaring med spinning fra før, eller mer erfarne spinnere som ønsker å fordype seg. Du bør altså kunne spinne en sammenhengende tråd, uten alt for store problemer.

Må jeg ha med mange ting?

Ull er inkludert i kursavgiften. Deltagerne tar med egen rokk med 3 tomme spoler, spolestativ, håndkarder og hespetre – eller leier nødvendig av Spinnvilt (avtales på forhånd). Skrivesaker, ullsokker og matpakke kan også være greit å ha. Hvis du har ullbørste og rokkehode, må du gjerne ta med det også.

  • Modell: 100137
  • Tilgjengelighet: FULLT
  • Kr.2.800,-
  • Ekskl. mva: Kr.2.800,-