Spinnvilts spinneprøver - tops, 250 gram

Spinnvilts spinneprøver - tops, 250 gram

Med tanke på nye spinnere, og erfarne spinnekursholdere, har vi på Spinnvilt laget en liten samling av fiberprøver. Dette er et utmerket alternativ for deg som rett og slett bare vil prøve å spinne litt forskjellig ull, uten å måtte kjøpe hele kiloer eller halvkiloer.

Hver pose inneholder 5 forskjellige fiberprøver. Ulltypene kan variere fra gang til gang, men det er alltid ull vi har i vårt vanlige sortiment. Alle fiberprøvene er merket med navn.

Merknad: Husk at farger gjengis forskjellig på ulike datamaskiner, nettbrett og telefoner. Bildet er derfor først og fremst veiledende.

Ullfibrenes egenskaper

Tykkelse, eller finhet, måles i mikrometer (μm). En lav mikronverdi betyr at ulla er fin (tynn), mens en høy mikronverdi betyr at ulla er grov (tykk). Finfibret ull er tynnere og mindre slitesterk enn grovfibret ull, men også mykere.

 

Lengde har mye å si for garnets utseende. Lange fibre gir et glattere garn, med mer glans. For å kamme fibre til kamgarn bør de være minst 7 cm lange. Ull med lange stapler er grovere enn ull med korte stapler.

 

Krusning sier mye om ullas egenskaper og hvordan den bør spinnes. Ull med mange krusninger er elastisk, oppleves som varmere enn ull med få krusninger, og er velegnet til å kardes. Ull med få krusninger er velegnet til kamming. Fin ull har flere krusninger enn grov ull.

Fiber fra Spinnvilt

Hos Spinnvilt er vi opptatt av miljø og dyrevelferd. Vi velger derfor leverandører som garanterer oss kvalitet og deler våre verdier. Vi har ikke ull fra Australia, ettersom mulesing er en utbredt praksis der.

Vær oppmerksom på at vekten på fibrene påvirkes av luftfuktigheten i rommet hvor de lagres.

MERK: Prisen på bestillingsvarer må bekreftes, da den ikke alltid tar høyde for gjeldende kronekurs. Dette gjelder først og fremst varer i det øvre prissjiktet.

  • Modell: 504350
  • Tilgjengelighet: 15
  • Kr.300,-
  • Ekskl. mva: Kr.240,-

Nøkkelord: ren ull, ubehandlet ull, saueull