Spinnvilts sokkeblanding - tops, 250 gram, myk

Spinnvilts sokkeblanding - tops, 250 gram, myk

Dette er en allsidig blanding, som vil gjøre seg godt i nær sagt ethvert plagg. Som sokkegarn egner det seg utmerket til myke «hverdagssokker», avhengig av spinneteknikken du velger.

Blandingen er naturhvit. Den er komponert av oss på Spinnvilt, spesielt med tanke på norske spinnere og strikkere. Den består av southdown, corriedale, mohair (killing) og alpakka (cria).

Det nøyaktige blandingsforholdet er en godt voktet familiehemmelighet, men vi kan avsløre at hovedingrediensen er southdown. De øvrige fibrene er blandet inn i en slik mengde at topsen får de ønskede kvalitetene fra hver av dem.

Ull fra southdown er fyldig og slitesterk. Den er allsidig og velegnet for farging.

Corriedale er en krysning mellom merino og lincoln eller engelsk leicester. Ull fra Corriedale er myk og behagelig. Den er lettere å hanskes med enn merino, og har litt mer glans. Garn spunnet at Corriedale sveller i vask, så det bør spinnes tynnere enn det du ønsker at det endelige resultatet skal bli. Anbefales for nybegynnere.

Mohair er hår fra angorageiter. De har lange, glansfulle og krøllete lokker. Skjellene på mohairfibre er ikke like utviklet som på ullfibre, med den lykkelige konsekvens at mohair ikke filter seg. Fibrene isolerer heller ikke like godt som ull og mange andre hår, men de er sterke. Killingene har spesielt myke hår.

Alpakkaen er et lite kameldyr fra Andesfjellene. Hår fra alpakka varmer godt, er fine, myke og glansfulle. Alpakkahår finnes i mange vakre, naturlige farger. De unge dyrene, som kalles cria, har spesielt myke hår.

Merknad: Husk at farger gjengis forskjellig på ulike datamaskiner, nettbrett og telefoner. Bildet er derfor først og fremst veiledende.

Fiber fra Spinnvilt

Hos Spinnvilt er vi opptatt av miljø og dyrevelferd. Vi velger derfor leverandører som garanterer oss kvalitet og deler våre verdier. Vi har ikke ull fra Australia, ettersom mulesing er en utbredt praksis der.

Vær oppmerksom på at vekten på fibrene påvirkes av luftfuktigheten i rommet hvor de lagres.

MERK: Prisen på bestillingsvarer må bekreftes, da den ikke alltid tar høyde for gjeldende kronekurs. Dette gjelder først og fremst varer i det øvre prissjiktet.

  • Modell: 504301
  • Tilgjengelighet: 17
  • Kr.220,-
  • Ekskl. mva: Kr.176,-

Nøkkelord: ubehandlet ull, saueull, sokkegarn, southdown, corriedale, mohair, kid mohair, alpakka, alpakkaull