Louët Megado 110 - 16 skaft, mekanisk

Louët Megado 110 - 16 skaft, mekanisk
BESTILLINGSVARE
Louët Megado 110 - 16 skaft, mekanisk
  • Lagerstatus: BESTILLINGSVARE
  • Produsent: Louët
  • Varenummer: 310457
Kr.120.500,-
Ekskl. mva: Kr.96.400,-

Megado er en storslagen vev, med  en rekke smarte detaljer. Den er tilgjengelig med 16 eller 32 skaft, 40, 70, 90, 110 eller 130 cm vevbredde, og med mekanisk eller elektronisk skaftstyring.

Dette er en dobby-vev, men den har også kontramarsj, og den samme, geniale brystbom-mekanismen som Spring og Delta. Den holder jevn spenning i renningen mens du vever. Når du lager et skille vil brystbommen flytte seg nærmere skaftene, slik at renningstrådene ikke blir strukket mer enn de allerede er. Skillet blir dermed stort og pent. Dette vil være en stor fordel hvis du har en lite elastisk renning, av for eksempel lin, eller ønsker å bruke renningstråder med ulik elastisitet.

En dobby vev har, ikke overraskende, en dobby-mekanisme. Den brukes for å programmere skaftene til et mønster. «Dobby» er en sammentrekning av «draw boy» og refererer til veverens medhjelper, hvis jobb det var å holde orden på renningstrådene. I bunn og grunn gjør dobby-mekanismen at du kan bruke mange skaft uten å måtte forholde deg til trøene og deres rekkefølge. Du sparer således mye tid, både når du skal sette opp veven og når du vever.

En mekanisk dobby bruker et kjede med mønsterlister for å kontrollere skaftene. Hullene korresponderer med skaftene. Hvis du tetter et hull med en plugg vil det tilhørende skaftet heve seg. Kjeden med mønsterlister kan egentlig være så lang du bare vil, men på et visst punkt vil det lønne seg å vurdere en elektronisk dobby.

Megado kommer med innebygget sveipekam, en 40–10 vevskje, hovler, kjepper, skillepinner og 16 spiler.

Veven bruker vevskjeene fra Glimåkra.


Dybde:
Bredde:
Høyde:
Vekt:

Vevbredde:

Treverk:
127 cm
161 cm
131 cm
84 kg

110 cm

Ask

LEVERINGSTID Gulvvevene til Louët, samt mye av tilbehøret til dem, lages på bestilling. Maksimal leveringstid på en vev vil normalt være 8–10 uker. Bordvevene Klik, Jane, og Erica har vi vanligvis på lager hos oss. Ta kontakt med oss for flere opplysninger.

LOUËT

Louët, fra Nederland, er kjent for høy kvalitet og moderne design. Rokkene deres går lett, er enkle å spinne på, krever lite vedlikehold og tåler mye. I tillegg til en rekke designklassikere på rokkefronten, og det meste man kan ønske seg av tilbehør, lager Louët også svært gode vever.


MONTERING Varer som krever montering leveres med engelskspråklig bruksanvisning fra produsenten. De fleste bruksanvisningene er godt illustrert, men hvis du likevel lurer på noe hjelper vi til så godt vi kan.

BESTILLINGSVARER Prisen på bestillingsvarer må bekreftes, da den ikke alltid tar høyde for gjeldende kronekurs. Dette gjelder først og fremst varer i det øvre prissjiktet.