Veving

VEVER OG VEVUTSTYR

 

Å VEVE ER Å LEVE

 

Drømmer du også om å veve? Moderne vever er små, smarte og enkle å jobbe med. De passer godt inn i små leiligheter og arbeidsrom, uten at det går på bekostning av funksjonaliteten.

 

Enten du vil veve skjerf, bæresjal, pledd, veggtepper, bekledningsstoffer, bånd, belter – eller noe helt annet – finner du mye spennende her.

KOM I GANG

 

NYBEGYNNER?

 

Hvor starter man, hvis man aldri har tatt i en vev før? Det finnes mange ulike vever å velge mellom, og et hav av tilleggsutstyr. Noe vevutstyr er essensielt, andre ting gjør prosessen litt enklere, og mye avhenger av hva du vil veve.

 

Vi har egne vevkurs hvor vi går gjennom hele prosessen, fra renning til frynseknyting. Det er mange spørmål som melder seg, når man lærer å veve, og på kursene har vi mulighet til å svare på det meste. Men, det er selvsagt fullt mulig å kaste seg ut i det på egenhånd! Å sette opp en vev er nemlig enklere enn mange tror.

NOE FOR ENHVER ANLEDNING

 

VEVTILBEHØR

 

Vi har et stort utvalg av vevutstyr, til mange ulike formål. Her finner du det meste du trenger til veven din, og vel så det.

 

Har du kjøpt en ny vev følger antagelig det mest nødvendige til selve vevingen med – men en liten rennebom eller renneramme, gode skytler og spoler, et spoleapparat, garn, vevskje i riktig tetthet, og flere hovler er alltid kjekt å ha.

RENNING OG INNSLAG

 

VEVGARN

 

Vi får mange spørsmål om hva slags garn som egner seg til veving. Det korte svaret er "det meste", men det avhenger selvsagt av hva du skal veve. Renningsgarnet må tåle å bli dratt litt i, men trenger egentlig ikke å være så veldig sterkt, bare du er forsiktig. Det mange tenker på som vanlig strikkegarn kan også være et utmerket vevgarn. Som innslag kan man bruke det meste, da innslagsgarnet ikke trenger å tåle så mye.

 
Som nybegynner er det enklest å jobbe med ullgarn. Ullgarn har en annen elastisitet enn bomullsgarn, lingarn og garn av andre dyrehår, som gjør det lettere å få et pent resultat.