Vevkurs - bordvev, juni

Vevkurs - bordvev, juni

21.–23. juni (fredag 18:00–21:00, lørdag+søndag 10:00–16:00)

Har du lyst til å begynne å veve, men vet ikke helt hvor du skal begynne? Vi hjelper deg i gang!

På dette kurset setter du opp renning til et skjerf. Vi har som mål at du skal rekke å veve ferdig skjerfet i løpet av kurset. Du får renne renning, tre sveipeskjea, sveipe renninga på veven, hovle, tre vevskjea, knyte fram, veve, klippe ned og knyte eller tvinne frynser. Innimellom blir det tid til litt vevteori, og vi veileder og svarer på spørsmål hele veien. Det blir altså en innholdsrik helg.

Tóve Skolseg og Eirik Bruvik er tekstilkunstnere av yrke, med veving som spesialitet. De er med andre ord godt kvalifiserte til å svare på de fleste vevrelaterte spørsmål.

Hva er en bordvev?

En bordvev er en type skaftvev, som står på bordet, eller på stativ, når du vever. Den har skaft, som kontrolleres av tangentene på toppen av veven, men fungerer i prinsippet likt som større vevstoler. Eksempler på bordvever er Ashford bordvev, Louët Jane, og de gamle traverne: Lauritsvev og Monicavev.

Må jeg kunne mye fra før?


Nei, men det er en fordel om du er eldre enn 12 år. Kontakt oss gjerne dersom du er interessert i egne vevkurs for barn.

Må jeg ha med mange ting?

Deltagerne låner bordvev av oss, med alt nødvendig utstyr. Du må ha med saks, målebånd og skrivesaker. Ullsokker og matpakke kan også være greit å ha. Garn er inkludert i kursavgiften.


  • Modell: 100165
  • Tilgjengelighet: 1
  • Kr.3.900,-
  • Ekskl. mva: Kr.3.900,-