Spinnvilts sokkeblanding - tops, 250 gram, sterk

Spinnvilts sokkeblanding - tops, 250 gram, sterk
Spinnvilts sokkeblanding - tops, 250 gram, sterk
  • Lagerstatus: 16
  • Varenummer: 504300
Kr.190,-
Ekskl. mva: Kr.152,-
Med riktig spinneteknikk blir dette er slitesterkt garn, som egner seg utmerket til bruksplagg som sokker og utenpå-gensere.

Blandingen er naturhvit. Den er komponert av oss på Spinnvilt, spesielt med tanke på norske spinnere og strikkere. Den består av dorset horn, sjeviot, alpakka (cria) og nylon.

Det nøyaktige blandingsforholdet er en godt voktet familiehemmelighet, men vi kan avsløre at hovedingrediensen er dorset horn. De øvrige fibrene er blandet inn i en slik mengde at topsen får de ønskede kvalitetene fra hver av dem.

Dorset Horn er en sjelden sauerase. Ulla har tette stapler med kraftige, men irregulære krusninger. Det er en allsidig ulltype som er velegnet for farging.

Ull fra sjeviot er allsidig og slitesterk, med mange bruksområder. Den er lett å karde, men også lang nok til å kammes. Anbefales for nybegynnere.

Alpakkaen er et lite kameldyr fra Andesfjellene. Hår fra alpakka varmer godt, er fine, myke og glansfulle. Alpakkahår finnes i mange vakre, naturlige farger. De unge dyrene, som kalles cria, har spesielt myke hår.

Nylon er et menneskeskapt materiale. Det er svært slitesterkt og kan farges med de samme fargene som brukes til ull. Det gjør seg utmerket i slitesterkt sokkegarn.

TYKKELSE, eller finhet, måles i mikrometer (μm). En lav mikronverdi betyr at ulla er fin (tynn), mens en høy mikronverdi betyr at ulla er grov (tykk). Finfibret ull er tynnere og mindre slitesterk enn grovfibret ull, men også mykere.

 

LENGDE har mye å si for garnets utseende. Lange fibre gir et glattere garn, med mer glans. For å kamme fibre til kamgarn bør de være minst 7 cm lange. Ull med lange stapler er grovere enn ull med korte stapler.

 

KRUSNINGER sier mye om ullas egenskaper og hvordan den bør spinnes. Ull med mange krusninger er elastisk, oppleves som varmere enn ull med få krusninger, og er velegnet til å kardes. Ull med få krusninger er velegnet til kamming. Fin ull har flere krusninger enn grov ull.

FIBER FRA SPINNVILT Hos Spinnvilt er vi opptatt av miljø og dyrevelferd. Vi velger derfor leverandører som garanterer oss kvalitet og deler våre verdier. Vi har ikke ull fra Australia, ettersom mulesing er en utbredt praksis der.
 
VEKT Vær oppmerksom på at vekten på fibrene påvirkes av luftfuktigheten i rommet hvor de lagres, og de fleste fibre vil tape fuktighet over tid. Vekten som er oppgitt på produktet er den som ble veid opp enten hos oss eller våre leverandører.

FARGER PÅ SKJERM Husk at farger gjengis forskjellig på ulike datamaskiner, nettbrett og telefoner. Bilder er derfor først og fremst veiledende.