Om Spinnvilt


EIRIK BRUVIK har jobbet som tekstilkunstner helt siden han utdannet seg ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, en gang på 70-tallet. Han er først og fremst en dyktig vever, og lager tepper for utstillinger og utsmykninger. Innimellom har han vært alt fra styreleder i Norske Kunsthåndverkere, til kulturskolelærer.
 

Når Eirik ikke er på verkstedet sitt er han daglig leder i Spinnvilt. Det innebærer først og fremst nødvendig administrasjon. Eirik kan selvsagt også spinne. Han vet mye om rokker og spinneutstyr, og enda mer om veving – men ikke så mye om strikking og hekling… Det må du nok spørre Tóve om.

TÓVE SKOLSEG er også tekstilkunstner MNK. Hun gikk på Husflidskolen på 70-tallet, og i likhet med Eirik er hun en erfaren vever. Tóve ble riktignok rammet av altomfattende spinne-dilla for en del år tilbake. Hun lærte å spinne da hun var 11 år gammel, og har siden spunnet seg gjennom det meste som kan spinnes.
 
Spinnvilt drar stor nytte av Tóve sine kunnskaper. Hun har mange års erfaring som kursholder, og gir veiledning og gode råd til de som måtte ønske det. Tóve selger også håndfarget fiber og håndspunnet garn, og deler sine spinneerfaringer som Bloggspinner. Hun har et stort internasjonalt nettverk, og har blant annet gjort seg bemerket med bidrag til to av bøkene til Lexi Boeger, samt spinnebladet PLYmagazine.

SPINNVILT var egentlig bare en liten nettbutikk, med lager på verkstedet til Eirik. Men så er det engang slik at noen ting – som for eksempel rokker – er det mange som gjerne vil prøve i virkeligheten, før de bestemmer seg. Og så trengte vi et kurslokale. Og så var det ikke så veldig mye lagringsplass på verkstedet til Eirik. Og plutselig var Spinnvilt et sted i virkeligheten, med hyller og kasse og åpningstider.

 

Du er hjertelig velkommen til å besøke Spinnvilt! Vi holder til på Lilleborg i Oslo, ved Akerselva, mellom Torshov og Sagene.

 

I tillegg til det du finner i nettbutikken, har butikken i Oslo et varierende utvalg av håndfarget fiber og håndspunnet garn av høy kvalitet. Vi har utstillingsmodeller som kan prøves, og har du kjøpt rokken din hos oss hjelper Tove og Eirik deg med innstillinger og vedlikehold.

 

Det hender at vi er her utenom de faste åpningstidene, så det går an å svippe innom i håp om at det er åpent. Noen ganger lar det seg også gjøre å avtale andre åpningstider, men da bør du helst kontakte oss noen dager i forveien.

 

Dersom du  har spørsmål, eller får problemer med noe av det du kjøper hos oss, må du ikke nøle med å ta kontakt – vi vil at det skal gi en ekstra trygghet å handle hos Spinnvilt.

Spinnvilt er en ekte familiebedrift, drevet av kjærlighet for tekstilfaget og et ønske om å videreformidle verdifull kunnskap til nye generasjoner.

 

I den stadig voksende jungelen av spinneutstyr, vever og fiber, er vi opptatt av å finne frem til brukervennlige produkter med høy kvalitet. Som profesjonelle tekstilkunstnere vet vi hvor viktig det er med gode arbeidsredskaper.

 

 

BESØK OSS I OSLO


Ivan Bjørndals gate 30

 

Onsdag + lørdag

10:00–16:00

 

Torsdag + fredag

11:00–18:00