Kromski Polonaise - ubehandlet

Kromski Polonaise - ubehandlet

Polonaise er flaggskipet til Kromski. Det er en utsøkt rokk i klassisk stil, med horisontalt brett og stort rokkehjul. I anglosfæren kalles denne type rokker ofte «Norwegian wheels», så hvis den ser kjent ut er ikke det så rart.

Rokken kan drives enten med dobbeltsnor eller spolebrems. Trinsen er utskiftbar om du ønsker en annen utveksling, fra 1:5,5 til 1:25, og det finnes også en større vinge som passer til rokken.

Det følger med spolestativ med brems, hentekrok og 3 spoler. Rokken leveres flatpakket, men er enkel å sette sammen. Det anbefales at den oljes eller lakkeres.


Dybde:
Bredde:
Høyde:
Vekt:

System:
Utveksling:
Pipeåpning (d):
Pipeåpning (h):
Rokkehjul (d):
Spolekapasitet:

Treverk:
-
-
-
7.5 kg

Dobbeltsnor / Spolebrems
1:8 / 1:12 / 1:16 / 1:20
1 cm
-
60 cm
120 g

Svartor / Bjørk

Dobbeltsnor

Dette er systemet vi kjenner fra de gamle, norske rokkene. Navnet kommer av at rokkesnoren ligger dobbelt rundt drivhjulet på rokken. En dobbeltsnorrokk egner seg godt til spinning av tynt garn. Tynt garn trenger mye sno, og da kommer dobbeltsnorrokkens store rokkehjul til sin rett. Inntrekket på disse rokkene stilles ved å endre avstanden mellom rokkehjulet og vingen.

Kromski

Kromski er en polsk familiebedrift, best kjent for sine tradisjonelle rokker. Leon Kromski åpnet tredreieriet sitt i 1918, men det var ikke før sønnen hans overtok at de begynte å produsere rokker. I dag drives bedriften av tredje generasjon Kromski, Wojciech og Daniel. Håndverket i Kromski sine rokker er meget godt. De har stor detaljrikdom og er gir en behagelig spinneopplevelse.

MERK: Prisen på bestillingsvarer må bekreftes, da den ikke alltid tar høyde for gjeldende kronekurs. Dette gjelder først og fremst varer i det øvre prissjiktet.

Varer som krever montering leveres med engelskspråklig bruksanvisning fra produsenten. De fleste bruksanvisningene er godt illustrert, men hvis du likevel lurer på noe hjelper vi til så godt vi kan.

  • Kr.8.300,-
  • Ekskl. mva: Kr.6.640,-

Nøkkelord: Polonaise, dobbeltsnor, spolebrems, spinning wheel