Spinnvilts spesialblanding - tops, 250 gram, Tóves favoritt

Spinnvilts spesialblanding - tops, 250 gram, Tóves favoritt

Dette er en allsidig, men eksklusiv fiberblanding. Avhengig av spinneteknikk vil den egne seg både som strikkegarn og vevgarn, og gjøre seg godt i en lang rekke plagg.

Blandingen består av polwarth, mohair (killing) og morbærsilke. Den er glansfull og hvit, med tydelige striper av mohair og silke.

Det nøyaktige blandingsforholdet er en godt voktet familiehemmelighet, men vi kan avsløre at hovedingrediensen er polwarth. De øvrige fibrene er blandet inn i en slik mengde at topsen får de ønskede kvalitetene fra hver av dem.

Det høye innholdet av mohair og silke gjør at topsen oppleves som glatt. Den kan være utfordrende å håndtere for mindre erfarne spinnere, og anbefales ikke for nybegynnere – når du får dreisen på teknikken, er den riktignok en drøm å jobbe med.

Polwart er en gammel sauerase avlet frem i Australia. Den er en blanding av 3/4 merino og 1/4 lincoln. Ull fra polwart er svært lik merino, men har noe lengre fibre. Den er myk, elastisk og utmerket for spinning.

Mohair er hår fra angorageiter. De har lange, glansfulle og krøllete lokker. Skjellene på mohairfibre er ikke like utviklet som på ullfibre, med den lykkelige konsekvens at mohair ikke filter seg. Fibrene isolerer heller ikke like godt som ull og mange andre hår, men de er sterke. Killingene har spesielt myke hår.

Silke er et naturlig proteinfiber laget av silkeormen. Silketråden er sterk, lett og glansfull. Morbærsilke blir produsert i kontrollerte omgivelser, og er derfor den fineste silken som kan kjøpes.

Merknad: Husk at farger gjengis forskjellig på ulike datamaskiner, nettbrett og telefoner. Bildet er derfor først og fremst veiledende.

Fiber fra Spinnvilt

Hos Spinnvilt er vi opptatt av miljø og dyrevelferd. Vi velger derfor leverandører som garanterer oss kvalitet og deler våre verdier. Vi har ikke ull fra Australia, ettersom mulesing er en utbredt praksis der.

Vær oppmerksom på at vekten på fibrene påvirkes av luftfuktigheten i rommet hvor de lagres.

MERK: Prisen på bestillingsvarer må bekreftes, da den ikke alltid tar høyde for gjeldende kronekurs. Dette gjelder først og fremst varer i det øvre prissjiktet.

  • Modell: 504303
  • Tilgjengelighet: 24
  • Kr.440,-
  • Ekskl. mva: Kr.352,-

Nøkkelord: ubehandlet ull, saueull, myk ull, polwarth, mohair, kid mohair, morbærsilke